Läpikulkumatkalla Lahdessa 22.10.2011: aroharmaalokki

Olin läpikulkumatkalla Lahden lävitse ja pysähdyin etsimään edellisenä päivänä löydettyä 1kv aroharmaalokkia (Larus cachinnans). Lintua ei ollut löytynyt iltapäivään mennessä.

Kaadolta lopulta putkeen osui nuori cace, josta erittäin surkeita dokuja pilvisellä säällä scopingilla. Laji kuitenkin määrittynee.

Myöhemmin kävi ilmi, että edellisenä päivänä (21.10.) aroharmaalokin löytänyt Pekka totesi linnun olevan aivan eri yksilön kuin 22.10. linnun! Pekka lähetti kuvia ja todellakin 22.10. linnulla on aivan erilainen viirukas niska!

SPONDE CACE KUJALASTA! HIENOA! Pekalle kiitos informaatiosta!

larcaclahtikuj221011.jpg

 

Aroharmaalokki 1kv takaa. Kuviottomat peitinhöyhenet, vaalea kärki ipheissä, bumerangimaiset tertiaalit, viirukas niskaboa, varsin vähäkuvioiset 1.talven hartiahöyhenet sekä hyvin valkea pää ja vatsapuoli.

larcaclahtikuj221011_02.jpg

Aroharmaalokki 1kv siivet alta. Scoping ei ole tarkoitettu lentäviin tai liikkuviin lintuihin...valkeat siiven alapinnat ovat lajityypillisiä ja kainalohöyhenissä on tummia juovia vain kärjissä.

larcaclahtikuj221011_03.jpg

Aroharmaalokki 1kv. Linnun malli on jollainen lailla englantilaisittain "attenuated", kuten aikanaan spondesti Varsinais-Suomesta löydetyllä 1kv cacellakin. Vaihdetut hartiahöyhenet ovat todella pliisukuvioisia.

larcaclahtikuj221011_04.jpg

Aroharmaalokki 1kv siivet auki päältä. Ns sisempien käsisulkien vaalea luukku on epäselvempi kuin argarilla ja ulkohöydyt kontrastikkaan tummat.

Muita mukavia: kaksi merilokkia (ad-tyypp ja 1kv), 2-3 1kv selkälokkia sekä naurulokki. Paljon erilaisia mielenkiintoisia hieman Larmic-tyyppisiä veijareita, joista ei kuitenkaan tullut mitään vakavampaa..

Oulussa kunnostauduttiinkin oikein kunnolla.