Ylämaan clangat, tilanne 8.8.2011

4.8.2011 Ylämaan Väkevänjärvellä havaittiin kaksi kiljukotkaa, joista toisen onnistuin näkemään illalla. Ohessa kuvia linnusta, joka on lähinnä ad-tyyppinen. Lintu oli vaikutelmaltaan maastossa hieman vaaleampi. Näistä linnuista kerätään kuvia tarkempaa analysointia varten. Allekirjoittanut on kiinnostunut hyvistä kuvista ja ne tulevat ARK:lle.

Tässä vaiheessa en kommentoi lintua enempää. Vuonna 2009-2010 on epäilty toisen paikallisena pyörineestä vanhemmasta linnuista olevan jonkinlaista risteymäalkuperää mm vaaleuden ja vaaleahkon iriksen perusteella.  Toinen vanhempi lintu on ollut kirjavampi yksilö, ilmeisesti vanhempi subad/nuori ad.

Tämä 4.8. kuvattu ad-tyyppinen lintu ei näissä kuvissa vaikuta erityisen vaalealta, mutta valaistus ja tasapaino vaikuttavat asiaan. Tällä linnulla maastossa huomiota herättävää on hyvin vaalea pää.

aqucla1ylab_edited-1.jpg

 

aquclayla2b.jpg

 

aquclayla3b.jpg

 

aquclayla040811_07b.jpg

 

Aikaisemmin "tarsigerissa" oli kuvattu siivestään repaleinen lintu (sis kyynärsulat), jonka näimme tänään 8.8.2011 . Lintu oli valitettavan kaukana, mutta ohessa kropattu huonohko doku:

aqucla080811.jpg

 

Tällä linnulla on molemissa siivissä (nyt) tertiaaleissa-sis kyynärsulissa selkeä sulkimisaukko. Vasemman siiven aukko paistaa reikänä tässäkin kuvassa. Pyrstössä on yksi isompi lovi ja myös käsisulkien muodossa ja ehyydessä on eroavaisuutta.